Lezárult a 2020-as MCC-DJPlab Smart City Challenge verseny első fordulója

2020.11.10

Október 18-án véget ért a Mathias Corvinus Collegium és a Digitális Jólét Program társszervezésében megvalósuló MCC-DJPlab Smart City Challenge online válogató köre. Az egyetemistáknak szóló, okos város témakörben másodszor megrendezett verseny fókuszpontjában idén az okos egyetemvárosok, a smart campusok állnak.


Az idei verseny céljai között szerepelt az is, hogy határon túli diákok is bekapcsolódhassanak a megmérettetésbe, az első fordulóra regisztrált 37 csapat között határontúli intézményekben tanuló külhoni magyar diákok is voltak. A versenyzők innovatív ötletekkel, jól kidolgozott prezentációkkal vették az akadályokat, akik közül a szakmai zsűri értékelése alapján került ki az öt legjobb koncepció - KINGuin, LaDebugs, Ötlet, maradhat?, rECOsok, WenNOWatiON - , amelyeket a továbbjutó csapatok a november közepén megrendezendő országos döntőre fejleszthetnek tovább.


Az MCC-DJPlab Smart City Challenge 
országos döntőjére 2020. november 19-én a CS20 konferencia keretein belül, online kerül sor. Ezt megelőzően november 13-14-én egy ún. online mentoring hétvégén is részt vehetnek a pályázó csapatok, ahol a legnagyobb hazai szaktekintélyei adnak betekintést az okos város témakör legfontosabb szegmenseibe, kutatási irányaiba és főbb kihívásaiba, valamint készségfejlesztő előadások is várják a versenyzőket. 

Digitális Jólét Nonprofit Kft.

További hírek betöltése